Özkan Arıcı – Freelance Web Developer

Php dosya imlecini konumlandırma

  • 2 sene önce, ozkan arici tarafından yazılmıştır.
  • 0 Yorum
  • Php

Dosya içersinde imleci farklı yerlere konumlandırarak farklı bölümlerden okuma yapmaya başlayabilirsiniz.Peki php de dosya imleci konumlandırma işlemi nasıl yapılır

fseek() fonksiyonu ile konumlandırma yapılır

fseek(kaynak,nereye,nereden);

SEEK_SET : imleç dosya başlangıcına yarlanır dosya başlangıcından itibaren kaç byte atlanacağı belirtilir(vasayılan)

SEEK_END :dosya sonuna konumlandırılır,ve negatif değerle geriye gidilerek okuma yapılır

SEEK_CUR:belirtilen değer kadar ileri veya geri okuma yapılır

 

 

Etiketler: , ,

Bir Yorum Yazın