1. Anasayfa
  2. Donanım

M2 SSD Dram Nedir ? Nasıl Anlaşılır ?

M2 SSD Dram Nedir ? Nasıl Anlaşılır ?
0

M2 SSD Dram nedir, nasıl anlaşılır, ne işe yarar gibi soruların cevabını merak edenler için m2 SSD Dram ile ilgili merak ettiğiniz sorulara yanıt vermeye çalıştık

M2 Ssd’ler günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bilgisayarın performansını önemli ölçüde arttıran bu donanımlar bizler için de bulunmaz bir nimet niteliğinde. M2 almaya karar verdiğinizde karşınıza çeşitli marka modeller çıkmaktadır. Boyutları aynı olmasına rağmen kimisinin fiyatı ucuz kimisinin pahalı. Marka model kadar fiyat konusuna etki eden bir etken daha var. O da Dram. M2 ssd dram, ssd alırken performans hedefleyenlerin tercih etmesi gereken özeliklerden bir tanesidir. O halde gelin hep birlikte m2 ssd dram nedir bir göz atalım.

M2 SSD Dram Nedir ?

m2 ssd dram

DRAM, dinamik rastgele erişim belleği (Dynamic Random Access Memory) anlamına gelir. m2 ssdlerde  kullanılan bir tür bellektir ve verileri geçici olarak depolamak için kullanılır. M.2 SSD’lerde DRAM, veri yazma ve okuma işlemlerini hızlandırmak için kullanılır.

DRAM’siz M.2 SSD’ler, DRAM’li M.2 SSD’lere göre daha yavaştır. Bu, özellikle büyük dosyaların kopyalanması veya oyunların yüklenmesinde oldukça fark eder.

Dramin Faydaları

  • Daha hızlı veri yazma ve okuma: DRAM, verileri geçici olarak depolamak için kullanıldığı için, veri yazma ve okuma işlemlerini hızlandırmaya yardımcı olur. Bu, özellikle büyük dosyaların kopyalanması veya oyunların yüklenmesinde fark edilir.
  • Daha düşük gecikme süresi: DRAM, verileri daha hızlı erişilebilir hale getirerek gecikme süresini düşürür. Bu, özellikle oyunlarda ve diğer gerçek zamanlı uygulamalarda fark edilir.
  • Daha iyi performans: DRAM, M.2 SSD’lerin genel performansını iyileştirir. Bu, dizüstü bilgisayarların ve masaüstü bilgisayarların daha hızlı açılmasına, uygulamaların daha hızlı yüklenmesine ve oyunların daha akıcı oynanmasına yardımcı olur.

DRAM’li M.2 SSD’ler genellikle DRAM’siz M.2 SSD’lerden daha pahalıdır. Ancak, performans için bütçe sorununuz yoksa, DRAM’li bir m2 ssd seçmek daha mantıklı bir seçim olacaktır.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kioxia Exceria G2 Nasıl ? – İnceleme

DRAM’siz M.2 SSD’ler, temel bilgisayar görevleri ve günlük kulanım için uygundur. Performans odaklı değilseniz, m2 ssd için çok fazla bir bütçe ayırmak istemiyorsanız, bilgisayarınız ödev, sosyal medya, film-dizi gibi işler için kullanacaksanız Dramsiz bir m2 ssd seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

M2 SSD Dram Nasıl Anlaşılır ?

m2 ssd dram nasıl anlaşılır

M2 ssd’nizde dram varmı yok mu anlamak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Sürücünün teknik özelliklerini kontrol edin. Sürücünün teknik özelliklerinde “DRAM cache” veya “DRAM” ifadesi varsa, sürücüde DRAM vardır.
  • Sürücünün etiketini kontrol edin. Bazı sürücülerin etiketinde “DRAM” veya “DRAM cache” ifadesi bulunur.
  • Sürücüyü bir yazılımla test edin. Bazı yazılımlar, sürücünün DRAM olup olmadığını kontrol edebilir.

Bazı yazılımlar, sürücünün DRAM olup olmadığını kontrol edebilir. Örneğin, CrystalDiskInfo yazılımı ile m2 ssdnizde dram var mı yok mu öğrenebilirsiniz.

CrystalDiskInfo adlı yazılımı kullanarak M.2 SSD’de DRAM olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • CrystalDiskInfo yazılımını indirin ve kurun.
  • Yazılımı çalıştırın.
  • Sürücünüzü listede bulun.
  • Sürücünün “Cache” bölümünde “DRAM” ifadesini arayın.

Eğer “DRAM” ifadesi yer alıyorsa, m2 ssdnizde DRAM var demektir.

Bu yazımızda da sizlere m2 ssd dram nedir, m2 ssd dram nasıl anlaşılır konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Kafanıza takılan tüm soru ve sorunları yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

DRAM nedir ne işe yarar?

DRAM, dinamik rastgele erişim belleği (Dynamic Random Access Memory) anlamına gelir. m2 ssdlerde  kullanılan bir tür bellektir ve verileri geçici olarak depolamak için kullanılır.

SSD DRAM var mı?

Ssd dram var mı yok mu kontrol etmek için

özeliklerine veya etiketine bakabilir veya yazılım yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir